Blogg

Ett vackert leende med estetisk tandvård i Malmö

4 nov 2021

De flesta utav oss önskar sig ett vackert leende att kunna blända andra med. Med hjälp av estetisk tandvård i Malmö är det faktiskt möjligt. Vill du också förbättra dina tänders utseende?

Att behöva gå omkring och vara allmänt missnöjd med sig själv är ingenting som är speciellt roligt. Sedan när det gäller tänderna och ens leende så är det nästan ännu värre. Att inte våga öppna munnen eller le ordentligt för att man har fula tänder kan skada självkänslan. Med hjälp av estetisk tandvård i Malmö kan man få ett vackert leende som man kan vara stolt över. Att le åt människor utan att behöva tänka sig för eller att behöva oroa sig för hur tänderna ser ut. Estetisk tandvård är ett sätt att förbättra utseendet på sina tänder.

Vad kan man göra inom estetisk tandvård?

Detta kan göras på flera olika sätt. Säg att man är missnöjd med färgen på sina tänder. Vem önskar inte ha ett vackert och bländande vitt leende att visa upp för sina medmänniskor? Med hjälp av den estetiska tandvården kan nu detta vara möjligt. Det är inte bara färgen man kan göra någonting åt när det gäller estetisk tandvård utan man kan även åtgärda formen på sina tänder. Man kan få kronor eller fasader insatta i munnen om man önskar det, eller så kan man helt enkelt bara slipa sina tänder och göra dem vitare och fräschare igen. Det finns många möjligheter inom estetisk tandvård.

Man lagar men ingen klagar på tandvård i Malmö

3 nov 2021

Allt var inte bättre förr. Att gå till tandläkaren på femtiotalet var tortyr och satte djupa spår i arma patienter. Nuförtiden blir du som uppsöker tandvård i Malmö väl omhändertagen.

Att tandläkaren gick under smeknamnet “Plågis” säger en hel del om hur det var. Ändå var det moderna verktyg som användes, de var ju motordrivna! På 1870-talet var det värre. Med en handdriven borr kunde det ta ett par timmar att få bort lite karies.

Då kan man tveklöst säga att det har blivit mycket bättre. Går du till en modern tandvårdsklinik märker du knappast av att det borras förrän det är över. Och så kallas det att slipa. Bara det gör saken lättare.

Det är heller inte bara en fråga om att laga det som har gått sönder längre. Numera ligger fokus mycket på att vårda det som är helt och få det fint. Men det är klart att man lagar.

Tandvården i Malmö arbetar förebyggande, läkande och estetiskt

Du ska ha samma tänder hela ditt liv, så det gäller att vårda dem. Ibland är dock olyckan framme och tänderna skadas. En tandvårdsklinik gör alla sorters behandlingar. Allt från tandblekning till stifttänder och bryggor. Har man en etablerad kontakt med sin tandklinik är det enklare att göra något åt det. De känner till ens tänder och vet hur de bäst skall hjälpa till.

På en modern mottagning har man öppet alla dagar hela året och man har akutmottagning. Alla patienter, nya som gamla välkomnas i samma lugna och trygga atmosfär. Mer om tandvård på denna sida: tandvårdmalmö.nu 

Proffshjälp hos tandläkare i Karlstad

29 okt 2021

Att tänderna är friska och starka är viktigt. Men om en tand saknas kan det vara mentalt svårt. Personen kan dra sig undan och även må dåligt. Då kan tandläkare i Karlstad ge leendet tillbaka.

När Erik en dag som vanligt cyklade hem från jobbet skedde olyckan utan förvarning. En annan cyklist kom utskjutande från höger där en brant backe fanns. Erik han inte stanna och det blev en kraftig krock. Som tur var hade de båda hjälmar och klarade sig förbluffande bra. Både Erik och den andra cyklisten fick många fula skrapsår och skulle antagligen bli fulla av blåmärken. Erik hade dock blivit av med en övre framtand och blödde ymnigt. Han fick hjälp att ta sig till sjukhuset där de remitterade honom till en tandvårdsklinik. Där skulle en tandläkare titta noggrannare på skadan och troligtvis göra ett tandimplantat i Karlstad.

Tandläkaren fick honom att le

Eriks tandläkare i Karlstad hade försäkrat honom om att de skulle göra ett tandimplantat som passade perfekt. De bokade en operation för att sätta in titanskruvarna som tänderna skulle sättas fast i. Genom att ta avgjutningar kunde de skapa en ny tand och säkerställa att det blev samma färg som på de övriga. När operationen var gjord fick han en tillfällig protes för att inte behöva gå med sin glugg. När sedan tanden var på plats kunde ingen se att den inte var riktig. Vänner Erik inte sett på länge förvånades när han berättade om olyckan då de inte kunde se någon avvikelse i den nya tanden.

Få hjälp med tandimplantat i Hallonbergen

7 okt 2021

Tänker du på tandläkare i Hallonbergen så tänker du kanske endast på någon som lagar hål. Men det finns mycket mer som du kan få hjälp med inom tänder och tandkött, exempelvis tandimplantat.

Du kanske går på dina årliga kontroller hos din tandläkare i Hallonbergen. Då får du veta hur statusen är gällande dina tänder och ditt tandkött. De kollar om du har några hål eller sprickor i tänderna, och hur det ser ut med tandsten. Men det finns också mycket annat som din tandläkare kan hjälpa till med. I stort sett är det alltid din tandläkare som du ska besöka innan du går vidare till någon annan specialist, och mycket kan tandläkaren själv hjälpa dig med. Du kan exempelvis få hjälp med tandimplantat i Hallonbergen, om det är vad du behöver. Det kan vara en åtgärd som underlättar livet mycket för dig, och du kan även få tipset av din tandläkare att skaffa det.

Fråga din tandläkare om tandimplantat

Ett implantat kan du få om du har tänder som behöver dras ut, eller om du har tappat eller slagit ut tänder. Det kan vara en tand eller flera, som du kan få ersatta på detta vis. Men det kan även vara så att du inte behöver få ett implantat, även om det saknas tänder. Ta gärna råd från din tandläkare gällande om du behöver ett implantat och vilken typ av implantat som kan passa för dig. Det beror bland annat på vilket skick ditt käkben är i.

Estetisk tandvård i Stockholm när den är som bäst

7 okt 2021

Gillar du att hjälpa folk? Vill du att alla ska få vara sitt vackraste jag i ur och skur? Då kan du vara som klippt och skuren för att arbeta med estetisk tandvård i Stockholm med omnejd.

Tycker du om att möta alla slags människor i ditt dagliga arbete kan du vara just den person som ska arbeta med estetisk tandvård i Stockholm. Till en sådan mottagning kommer människor med väldigt olika sorts behov. Det kan röra sig om att någon tycker deras tänder är för missfärgade och vill få hjälp med tandblekning. Andra kan komma för att få en skalfasad. Återigen finns det de som vill ha hjälp att rätta till tandraden, trots att den för övrigt fungerar bra.

Estetisk tandvård löser de problem som du kanske dras med om du tycker att ditt utseende kraftigt försämras av till exempel sneda tänder. Sådant kan tyckas banalt, men för en del människor innebär det att de slutar le helt enkelt vilket kan vara förödande för, hör och häpna, immunsystemet.

Estetisk tandvård hjälper mer än du kan tro

Är det något som är viktigt för oss människor och alla andra varelser här på jorden så är det just att ha ett bra immunsystem. Det skyddar oss från sjukdomar och hjälper oss bli mer motståndskraftiga. En trött, orkeslös person klarar sig helt enkelt sämre. Visst är det underbart att tänka sig att du kan bli den personen som möter de människor som vill förändra sitt utseende och på köpet får mer motståndskraft. Utan att de ens vet om det! Det blir en extra bonus i deras liv.

Estetisk tandvård i huvudstaden Stockholm

Att ta sig till vår vackra huvudstad för att få hjälp med tänder och tandvård kan vara en lång resa för många. För andra innebär det att hjälpen ligger runt hörnet. Du som arbetar med estetisk tandvård i Stockholm kommer snart förstå vilket viktigt jobb du gör. För människor i din omedelbara närhet och för människor som bor längre ifrån. Framförallt kommer du märka det på deras strålande leenden när de lämnar ditt jobb.

Det är mycket vanligt att dessa mottagningar även erbjuder traditionell tandvård. Då får du dessutom träffa kunder som vill laga sina tänder av en eller annan orsak eller dra ut gamla eländiga som orsakar dem värk och smärta. Även rutinmässiga årliga hälsokontroller av tänderna görs på din arbetsplats. Är du redo att börja?

Du kan skaffa invisalign i Malmö

4 okt 2021

Invisalign är ett nytt och smart sätt att få tänderna att växa rakt. Med utbytbara plastskenor flyttas tänderna successivt, smidigt och diskret, så att du får det perfekta leende du vill ha.

Det är en metod som har kommit att bli alltmer populär. Invisalign syns knappt, så du rättar till tänderna nästan omärkligt. Det är en väldig skillnad jämfört med skenor i metall. Numera har man utvecklat alla tandställningar till att ha skonsamma fästen, så du behöver inte känna av så mycket när du vill korrigera dina tänder. Be tandläkaren att visa dig hur invisalign i Malmö fungerar, så tar du också del av denna smidiga metod.

Du får personligt utformade plastskenor

Invisalign är personligt utformat efter dina tänder, med en liten förskjutning mot det rätta hållet. När tänderna har flyttat sig lite, sätter man in nästa skena, och så fortsätter det tills du har fått tänderna att sitta rätt. Du kan jobba på som vanligt och dina återbesök hos tandläkaren är få och snabba. Det tar inte så mycket energi att göra den där ändringen du har tänkt så länge på.

Det gör skillnad i det sociala livet att man är nöjd med sina tänder. Du kan inte bara få dem korrigerade, du kan också få dem blekta någon nyans. Det är små, omärkliga behandlingar som gör stor effekt på helhetsintrycket. Du kommer garanterat att märka skillnaden. Dina bekanta kommer också att uppleva att något har förändrats, för du kommer att le mer avspänt och är nöjd med ditt utseende.

Tandläkare i Malmö med många tjänster

23 aug 2021

Förr handlade det mest om undersökningar, lagningar av hål och på vissa kliniker gjordes proteser. I dag är verkligheten en helt annan. Numer har tandläkare flera tjänster att erbjuda.

När Birger började sin bana som tandläkare med egen praktik var det enkelt. Han tog hand om patienternas munhälsa genom att ge goda råd, göra regelbundna undersökningar och laga de tänder som på något vis blev dåliga. Allt detta gjorde han fortfarande men numera var han anställd på en klinik i centrum.

Han var lättad över att han fått jobbet och kunnat fortsätta som vanligt. När man börjar närma sig pensionsåldern är det inte lika kul att sätta sig på skolbänken igen. Tekniken går framåt i en rasande fart. De kunder som önskade proteser förr skickades till experter. I dag var det inte ovanligt att man kunde göra det hos sin egen tandläkare.

Malmöklinikernas tandläkare har stor samlad kunskap

På Birgers nya jobb har de, förutom vanliga tandläkare som han själv, många olika specialister. Man erbjuder tandblekning för den som önskar vita tänder. Implantat för den som av någon anledning mist en eller flera tänder. Tandproteser och porslinsfasader. Ingenting verkar vara omöjligt.

Men allt det där överlåter han till sina yngre kollegor.

Men han får fortfarande spela hjälte ofta och är en av dem som får mycket fina lovord och nöjda patienter. Främst för att han är en fantastisk tandläkare förstås, men även för att han är den som möter patienterna när de kommer in akut med fruktansvärd tandvärk som han magiskt trollar bort. Läs mer om hur en tandläkare kan hjälpa dig på denna sida: tandläkaremalmö.com/

Årligt besök hos tandhygienist i Solna

19 aug 2021

Det finns många fördelar med att regelbundet besöka sin tandhygienist i Solna. Det kan handla om både tandhälsan och de förebyggande åtgärderna som görs. Det kan även handla om ekonomi.

Kristina hade äntligen fått sin lägenhet i Solna som hon länge tittat på. Nu var det dags för steg två. Att besöka en tandhygienist i Solna, frågan var bara vilken. En kompis hade undrat varför hon ville ha en tandhygienist och inte en tandläkare. Varpå hon självklart svarade att det var billigare att hålla tänderna i gott skick och få hjälp av tandhygienisten ibland, istället för att betala mer för ett tandläkarbesök när hålen var ett faktum.

Så hade hon gjort länge och när tandhygienist såg något som behövde en tandläkares touch bokade hon en tid då.

Tandhygienist och tandläkare

Efter noggrann efterforskning hittade hon en tandhygienist och bokade tid. Vid receptionen frågade hon hur det var om hon som patient hos tandhygienisten behövde en tandläkare och de försäkrade henne att det kunde hon boka när det var dags.

När besöket var över kände hon sig fräsch i munnen. Plack och tandsten hade tagits bort och tänderna hade blivit kontrollerade och polerade och de hade lovat att skicka en kallelse om ett år när det var dags igen.

Kristina funderade på om hon kanske skulle göra ett besök ganska snart. Tandhygienisten hade berättat om tandblekningen hon gjorde när hon klagat på sina fläckiga tänder. Det kunde hon gott kosta på sig för pengarna hon inte behövde lägga på att laga hål.

Många vill ha tandimplantat i Stockholm

9 aug 2021

Man ler mot folk och träffar mycket människor i sitt jobb. Många i Stockholm som har representativa uppgifter i sitt arbete väljer att få tandimplantat på ställen där det fattas en tand.

En glugg kan vara charmig, och den kan ge personlighet åt ett leende. En liten glugg mellan framtänderna kan få passera, men om det är en tand som är utslagen ser det inte så roligt ut. Som väl är finns det möjligheter att ersätta tänder som fattas med olika sorters implantat. Man kan få nya tänder, men man kan också bygga på de tänder som redan finns men som är skadade. Fråga om vilka tandimplantat som skulle passa dig, så kan din tandläkare ge tips.

Tandimplantat som sitter fast

Tandproteser är ett alternativ som var mycket vanligt förr när man drog ut tänder istället för att laga dem. Numera behöver folk oftast bara någon enstaka tand att komplettera med. Man vill inte heller ha en lös protes utan hellre tänder som sitter fast ordentligt. Då är metoden med titanskruvar helt överlägsen. En snygg, konstgjord tand skruvas fast i tandbenet och växer fast där. Titan är ett ämne som lämpar sig extra väl för ändamålet, för det växer verkligen fast, och man får en tand som går att tugga med obehindrat.

Har du redan en tandstump filar man istället ner den och sätter en konstgjord överdel på den, så får du en påbyggnad av den tand du redan har. Fråga din tandläkare i Stockholm om olika sorters tandimplantat. Mer information om tandimplantat hittar du här: https://www.tandimplantatstockholm.nu/

Hjälp av akuttandläkaren

22 jul 2021

Har du tandvärk? Och dessutom vaknade du med det idag, mitt på blanka lördagsmorgonen? Oroa dig inte, det finns hjälp att få av tandläkare även under kvällar och helger, om det är akut.

Tänk om det gick att planera allt här i livet. Om du fick alla inkomster direkt när du föddes, som Magnus och Brasse sa i en sketch. Om alla utgifter kom med en förvarning, så att du kunde planera din ekonomi. Och om alla akuta smärtor och skador smög sig på, så att du kunde besöka en läkare under veckodagarna, dagtid.

Men så är det ju sällan. Bilen går ofta sönder precis när värmepannan har gått sönder och hunden har behövt ett dyrt veterinärbesök. Gärna även efter att du varit sjuk och fått en lägre lön. Och tandvärken. Varför kommer alltid akut tandvärk på en fredagskväll eller lördag? Är det universums sätt att roa sig? Och vad gör du om du får akuta problem med dina tänder?

Vid akuta tandbesvär

De som beslutar sig för att besöka en akuttandläkare i Malmö har ofta ett besvär som har dykt upp på kvällen eller helgen. Det kan vara en tand som har spruckit, en tand som har slagits av eller en inflammation vid en tand som skapar en förblindande smärta. Det du då ska göra är att kolla upp var du kan få hjälp, för det finns alltid en akuttandläkare i Malmö att kontakta. Så lid inte i onödan utan kontakta en tandläkare akut nära dig.

Att le utan smärta

2 jun 2021

Smärta kan upplevas olika. Det finns smärta som kommer då ett felaktigt bett gör matintag svårt. Det finns också smärta i sinnet då man upplever att tänder är fula och skeva. Allt kan åtgärdas.

Det är något du sällan funderar över om du inte själv upplevt problem, men att ha raka tänder och ett funktionellt bett är mycket viktigt. Den dag du märker att du går med värk i käke och huvud är det dags att agera.

Smärta är individuellt. Det är ingen tävling att fastställa vem som har mest ont. Felställda tänder medför ofta smärtor i mun, käke eller hela huvudet. Felställda tänder medför minst lika ofta genans och komplex. Det går inte att undvika att äta, men det går att undvika att le. Inget av det är önskvärt.

Nya och smärtfria behandlingar

Sedan ett antal år tillbaka finns det helt andra möjligheter till behandling av bettfel. Att få en hård och smärtande stålställning insatt i munnen är inte längre aktuellt. Med invisalign är en tandreglering både smärtfri och diskret.

Invisalign bygger på att varje bettfel är unikt och måste behandlas stegvis. Istället för metall handlar det om tandskenor i plast, anpassade efter varje individ. Allt börjar med ett besök hos en specialisttandläkare. Efter en undersökning tar personalen mått på dina tänder och en plan läggs upp. Nu tillverkas också dina skenor. Du börjar med den första och efter några veckor är det dags för byte. När tänderna reglerats klart får du en retainer för att bibehålla tändernas form permanent.

Få ordning på dina tänder

30 apr 2021

Är dina tänder och du inte sams? Verkar inte ens tänderna kunna hålla sams inbördes? Har du besvär med mellanrum och sneda tänder? Att reglera tänderna kan vara viktigt för hälsan.

Det är inte att ta till överord att påstå att många människor har problem med tänderna. De flesta behöver inte bekymra sig om annat än eventuell karies men en hel del av oss har också en felaktig tandställning. Av en rad olika anledningar kan tänderna växa snett eller för trångt eller glest.

Många som har dessa problem upplever att det inte ser så bra ut och undviker att visa upp sina gladaste leenden offentligt. Andra har rent fysiska problem med att kunna tugga riktigt - bettet har blivit snett. Det kan orsaka spänningsvärk i bland annat käken. Så där går man med både komplex och värk.

Ta tag i dina tänder

Det är inte svårt att åtgärda en felaktig tandställning fast det kan ta lite tid. Numera kan man för det mesta undvika tandreglering i metall som ofta upplevs som mindre estetiskt tilltalande och smärtsam. Idag använder man mest Invisalign som är en betydligt skonsammare metod.

Vill du visa Västkusten ditt vackraste leende varje dag? Då ska du se till att skaffa prisvärd tandreglering i Göteborg. Med Invisalign får du en bettskena i osynlig plast som byts allt eftersom tänderna börjar växa mer rätt. Du kan ta av den då du äter och till natten. Efter ett varierande antal veckor har dina tänder rätt placering och du slipper smärta och genans.

Ersätt gluggarna med tandimplantat i Malmö

17 apr 2021

Tappar man en tand går den att ersätta. Har man inte funderat på det tidigare, kan det vara en bra idé att kontakta en tandläkare. Det finns både ny teknik och nya material, om du vågar prova.

Har man tappat många tänder, kan det vara bra med implantat som en ersättning för protes. Bor du i Malmö finns det många skickliga tandläkare där. Äldre människor som inte har många egna tänder kvar, kan ibland uppleva att en protes kan kännas ovan och skava. De vill ha känslan av att äta med sina egna tänder. Då är en konstgjord tand fastsatt med titanskruv i käkbenet det optimala alternativet. En äldre pensionär kan uppleva att livsglädjen ökar med titanskruvar.

Som en egen tand

Just titan har en förmåga att växa ihop med käkbenet, så att tanden kommer att kännas precis som en riktig tand. Kanske har man bara behov av en eller två, men då har man känslan av att ha fått alla sina riktiga tänder tillbaka. Det är en investering i livskvalitet att kunna äta och leva som man är van vid.

Det finns även andra metoder, som kronor och bryggor. Har man en liten tandstump kan man bygga på den, och då får man en hel, fin tand. Man kan välja nyans på implantat, så att det ser helt naturligt ut ihop med de andra tänderna. Tänk över saken, för det finns många olika alternativ. Tala med din tandläkare, för han har gjort många tandimplantat i Malmö.

En olycka kommer sällan ensam

13 mar 2021

Ibland stämmer det allt för väl att en olycka sällan kommer ensam. Om du haft oturen att vara med om en olycka, där dina tänder har tagit skada, då kan du behöva uppsöka akut tandvård.

Man kan inte bestämma när olyckan sker. Är man ute och joggar en kväll och ramlar på en rot, då är det stor risk att tänderna tar skada. Gör de det behöver man snarast uppsöka vård. Detta för att ju förr du får hjälp ju större är chanserna till gott resultat. De flesta tandläkare har öppet under ordinarie kontorstider och det kan även ta väldigt lång tid innan man får tid hos dem. Det är inte alltid något man kan vänta på när denna oförskämda olycka varit framme. Turligt nog finns det kliniker som har öppet alla dagar i veckan - även sena kvällar.

Enkelt att boka

Tekniken går framåt hela tiden och de flesta kliniker försöker givetvis hänga med i den. Behöver man en akut tid kan man hos många tandläkare idag boka online. Givetvis går det även att ringa eller maila dem - om det är det man känner sig mest trygg med. Det är även vettigt att spara klinikens kontaktuppgifter i mobilen eller plånboken - så du sparar tid när olyckan så ovälkommet bjuder in sig själv. Besöket hos akuttandläkaren behöver inte kosta mer än hos en vanligare tandläkare. Däremot - om man behöver laga en tand - gör de oftast en provisorisk lagning, vilket innebär att man vid senare tillfälle behöver uppsöka sin ordinarie tandläkare. Mer om akut tandvård hittar du här: akuttandvårdigöteborg.se

Bara det bästa är bra nog

24 jan 2021

När det gäller våra tänder vill vi ha förstklassig tandvård. Tandläkaren ska vara proffsig och kompetent. Dessutom ska hen vara serviceinriktad och förklara så att man känner sig trygg.

Välj inte första bästa klinik, nöj dig inte förrän du själv känner dig nöjd. Kliniken du går till ska ha tandläkare som är proffsiga inom sitt arbete och får dig bekväm i situationen. Alla är inte för alla, det kan hända att du längs vägen vill byta tandläkare, då går detta bra.

Du vill kunna gå till en förstklassig tandläkare i Stockholm eller den stad du befinner dig i. Har du några problem sedan tidigare bör du nämna detta innan. Lider man av tandläkarskräck kan det ibland bli en trygghet att hälsa på innan så man får känna av varandra och se så allt känns bra.

Hitta kliniker

Idag finns det många olika alternativ att välja mellan, allt från Folktandvården till de privata klinikerna. Vad föredrar du? Har du någon i din bekantskap som går till en riktigt bra klinik kan det vara något att testa. Annars hittar du olika kliniker om du söker på nätet. Kolla in tidigare kunders omdöme då också så kan du få ett hum om hurdana de är.

Olika kliniker har olika priser, många av dessa kan man hitta på deras hemsidor. I annat fall kan du ringa dem och fråga om en prisuppgift. Ge dina tänder en bra chans och låt en proffsig tandläkare se över dem när det behövs.

← Äldre inlägg