Blogg

RSS

Tandläkare med god renommé i Sundbyberg

18 Apr 2023

I Sundbyberg finns det en tandläkare som har ett gott rykte. Oavsett om man är ny eller gammal patient möts man av ett varmt välkomnande innan behandling.

Att byta tandläkare kan vara läskigt för den som inte gillar att gå till tandläkaren. Gabriel hade aldrig tyckt om situationen att sitta i tandläkarstolen och låta någon annan pilla honom i munnen. Den gamla tandläkaren han hade var okej, men inte mer än så. Som nyinflyttad i Sundbyberg kände han att det var dags att bryta med den gamla tandläkaren.

Det skulle ta över en timma att åka ner till den tandläkaren söder om stan så Gabriel hade börjat se sig om efter en ny. Gabriel ville hitta en tandläkare i Sundbyberg som han kunde få förtroende för. En tandläkare där man kunde sitta i stolen lugnt och avslappnat istället för spänd som en stålfjäder, som det varit de senaste gångerna.

Lugn och trygg tandläkare i Sundbyberg

Gabriel bestämde sig för att fråga några på jobbet om tips. En kollega berättade om en tandläkare som lät för bra för att vara sann. Även kollegan hade haft obehag för tandläkarbesök tidigare, men nu satt kollegan och nästan skrattade varje gång i stolen. Även när det var lagning på gång.

Det var värt en chansning tänkte Gabriel. En tandläkare som fick patienterna att slappna av var precis det han var ute efter. Han tog upp mobilen och skickade ett meddelande till tandläkaren för att boka en undersökning. Det var dags att försöka bearbeta tandläkarskräcken och slappna av i tandläkarstolen.

Därför måste du ringa direkt till en tandläkare i Jönköping när du har tandvärk

6 Apr 2023

Tandläkare i Jönköping är överens: akut tandvärk måste behandlas akut. Du bör med andra ord ringa tandläkare direkt när du känner att din tandvärk förvärrats.

Ont i tänderna? Ring genast en tandläkare! Det finns ingen som helst anledning till att vänta. Det är mycket möjligt att få komma in redan samma dag som du ringer. Många gånger räknas nämligen kraftig tandvärk som akut smärta, vilket innebär att du kan få ta del av de tider som avsätts särskilt för akut tandvård.

I Jönköping finns ett flertal tandläkare. Många av dem erbjuder akut tandvård, och det är sällan så att du behöver vara listad på tandläkarmottagningen för att få komma in akut. Vill du komma till tandläkaren för ordinarie undersökningar behöver du dock lista dig hos den tandläkare du söker hos.

Tandläkare vet hur tänder ska tas omhand – även akut

Alla som arbetar på Pärlans Tandvård i Jönköping kan berätta för dig hur viktigt det är att uppsöka akut tandvård direkt när du behöver den. Tandläkare som arbetar på tandläkarkliniker ser nämligen resultatet av att inte uppsöka tandvården i tid, varje dag. Problem som hade gått att åtgärda om du sökt direkt kan bli permanenta tillstånd om du väljer att inte söka hjälp.

Oavsett vilken tandklinik du väljer ska du självklart ringa med en gång när du fått ont i tänderna. Du kan behöva ringa till flera kliniker, utifall det är många i området som drabbats av akut tandvärk samtidigt. Men ge inte upp, till slut får du din viktiga tandläkartid.

När du behöver hjälp av en tandläkare i Alby

10 Mar 2023

Våra tänder har vi bara en uppsättning av, hitta din tandläkare i Alby och gör vad du kan för att de ska hålla så länge som möjligt långt in i ditt liv.

För många kan det vara som att välja mellan pest eller kolera. Att gå till tandläkaren kan för en del vara en jobbig upplevelse av en eller annan anledning. Men å andra sidan är det inte särskilt roligt att ha tandbesvär heller, som att ligga vaken hela natten med värkande tänder och dylikt.

Vill det sig riktigt illa kan det vara så att man blir av med hela tanden, antingen genom att man råkat ut för någon olycka, eller av åldersrelaterade problem. Letar du efter en tandläkare som kan hjälpa dig med tandimplantat i Alby, eller andra munvårdsproblem finns det emellertid goda möjligheter att hitta en bra klinik.

Gå till din tandläkare ofta

Nog finns det roligare sätt att spendera sin tid än att gå på tandläkarbesök. Men det är utan tvekan så att en snabb, regelbunden kontroll både tar mindre tid i anspråk och är mindre jobbig än ett större ingrepp. Går du på regelbundna besök hos din tandhygienist slipper du med större sannolikhet värre problem.

Medan det viktigaste du kan göra för din tandhälsa är enklare saker som att borsta dem och använda tandtråd med mera, kan eventuella problem upptäckas i god tid när du går på regelbundna kontroller. Så skjut inte längre på tandläkarbesöket, det kommer du tacka dig själv för i framtiden.

Bor du i södra Norrland? Få gjort tandimplantat i Jämtland!

30 Aug 2022

Om du har en tand som behöver ersättas så kan du få gjort tandimplantat i Jämtland. En titanskruv fästs i käkbenet. Sedan sätts en tandprotes på plats.

Att gå till tandläkaren kan kännas som ett nödvändigt ont. Man drar gärna ut på det i det längsta innan man bokar tid. Men att få problem med tänderna är verkligen inte roligt. Det är bra att sådant fångas upp så snabbt som möjligt för att kunna åtgärdas så enkelt som möjligt.

Fast ibland kvittar det om man varit duktig och gått till tandläkaren så ofta som man borde. Problem kan alltid uppkomma ändå. I värsta fall kan inte tanden räddas utan måste dras ut och ersättas. Valet man har då är en brygga eller ett tandimplantat. Men hur ska man välja?

Ett tandimplantat är stabilt

En brygga är en fast tandprotes som fästs i tänderna intill med en typ av cement. Ett tandimplantat skiljer sig i att det istället fästs direkt i käkbenet med hjälp av en titanskruv. Titan har en unik förmåga att integreras med och växa fast i benvävnad. Resultatet blir riktigt stabilt med andra ord. Man behöver dock vänta några månader efter att man satt in titanskruven innan själva tandprotesen kan sättas på plats.

Bryggan går alltså snabbast att få på plats och brukar också vara det billigaste alternativet. Men resultatet blir inte riktigt lika snyggt och definitivt inte lika hållbart som med ett tandimplantat. Om du bor i södra Norrland så kan du få gjort tandimplantat i Jämtland. Det låter väl bra?

Hitta hjälp med tandimplantat i Göteborg

10 Jul 2022

Har du allvarligt råkat skada eller tappat dina tänder går det att få hjälp med så kallade tandimplantat i Göteborg. Träffa en mångsidig och erfaren tandläkare.

Återfå ditt självförtroende och våga le igen. Med hjälp av naturtrogna tandimplantat kan du “få tillbaka” dina förlorade eller skadade tänder. Hos en tandläkare som erbjuder modern tandvård kan man återskapa tänder genom att använda ett material som till väldigt stor del påminner om riktiga tänder.

Ta reda på mer om hur du kan få hjälp med högkvalitativa tandimplantat i Göteborg. Nu behöver man aldrig skämmas för sina tänder eller vara rädd för att le igen. Din tandläkare kan hjälpa dig till ett liv med god tandhälsa igen. Läs mer om hur det går till och vilka råd som din tandläkare i Göteborg kan erbjuda när det gäller modern tandvård.

Behandla dina tandimplantat precis som dina vanliga tänder

Metoden man använder när man ska ordna tandimplantat är att man skruvar fast titanskruvar i käkbenet som sedan implantaten kan fästas i. Dessa implantat känns väldigt mycket som riktiga tänder och hjälper patienten att få tillbaka sin naturliga tandfunktion. Viktigt när man har fått implantat är att man, precis som när det gäller vanliga tänder, borstar dem varje morgon och kväll samt använder tandtråd regelbundet för att avlägsna matrester som kan ge upphov till infektion.

Givetvis ska man inte heller röka eller snusa. Det försämrar inte bara tandhälsan utan den allmänna hälsan avsevärt. Följ dessa råd och du kommer ha mycket glädje och nytta av dina implantat.

Vänlig tandläkare i Hedemora

24 Apr 2022

Tandvården som erbjuds i Sverige är fantastisk. Tandläkare i Hedemora är en del av den, något som Anna är tacksam för. När värken är outhärdlig finns en tandläkare där för att hjälpa.

Har man tandläkarskräck finns risken att man väntar lite för länge innan man bokar en tid. Det hände Anna i Hedemora. Det började med en ilning i en av de bakre tänderna. Något hon ignorerade. Genom att inte dricka eller äta varmt eller kallt kunde hon låtsas att problemet inte fanns.

När problemet till sist var omöjligt att nonchalera var det söndag och tidig morgon. “Såklart” skulle de flesta säga och det gjorde hon med när hon vaknade av en smärta som inte gick att beskriva med ord.

Lätt att få tid akut hos tandläkare

Hon tackade högre makter för mobilen och googlade snabbt fram en tandläkarklinik med akuttider i Hedemora. På första sökningen dök kliniken upp. Där var numret, hon klickade och snart hörde hon en röst i andra änden. Hon skulle få komma med detsamma så hon kastade på sig kläderna och grabbade bilnycklarna i farten.

Det var svårt att förklara känslan när hon en halvtimme senare satt i bilen igen. Smärtan var borta. Otroligt. Hon hade fått en inflammation och de hade rengjort och ordnat en provisorisk lösning. De hade lagt bedövning för att hon skulle slippa smärtan.

Veckan efter hade hon fått en riktig tid hos tandläkaren. Då skulle de göra en riktig lagning så att tanden skulle klara sig långt in i framtiden. Läs mer om akuttandläkare på denna sajt: https://www.sveaparkstandlakarna.se/

Höga krav på klinikstol

22 Mar 2022

När det är dags att investera lite mer i sin klinik är det bäst att köpa saker av bra kvalitet. Att köpa en klinikstol i bra kvalitet är givet. Ha höga krav. Den ska leva upp till ens förväntan.

Har du en tandläkarklinik, sjukhus, är ögonläkare eller något liknande? Då har du också högt ställda krav på utrustningen du har där. Detsamma ska gälla med stolarna. Man kan behöva olika stolar beroende på vilket område man har verksamhet inom. Är man på kirurgavdelningen kanske man vill ha en elektrisk stol som är enklare att rulla. Givetvis ska man ha däck som klarar av olika golvmaterial. Att stolen är höj- och sänkbar med en enkel knapptryckning är också något som prioriteras. Utöver det så vill man ha en stol som är behaglig för patienterna att sitta på. De ska inte behöva få träsmak i rumpan av en alltför hård och obekväm stol.

Klinikstol i hög kvalitet

Man vill ha bra och anpassningsbara stolar. De ska funka för flera olika människor. Genom att göra en bra investering av en klinikstol så har man en stol som håller länge. Det räcker inte där, det blir även behagligt för dina patienter att sitta ned. Har man väl köpt en klinikstol, så är man ofta fast. Då vill man ha fler. När det är dags att köpa lite nytt för din klinik, kolla direkt på saker av bra kvalitet. Du får ut mer av det och både ni i personalen och patienterna blir glada. Läs mer om klinikstolar på denna hemsida: klinikstol.se

Tandblekning i Norrköping - för dig som tröttnat på missfärgade tänder

13 Mar 2022

Har du tröttnat på att se dina missfärgade tänder varje gång du borstar tänderna? Då kan du boka en tandblekning i Norrköping för att få bukt med problemet. Våga le brett och rejält igen.

Varje dag när du framför spegeln synar dina tänder efter tandborstning, så känner du samma irritation och uppgivenhet. Dina tänder har för länge sedan slutat vara vita och fina. Nuförtiden är de gula och allmänt missfärgade både här och där. Du har alltid gillat ditt kaffe, det går inte att sticka under stol med. De sista åren har du faktiskt försökt att dra ner på dagens koppar, i hopp om att minska missfärgning på dina tänder. Men det är nog antagligen redan för sent. Din dåliga vana i tonåren som bestod av att borsta tänderna kanske en gång i veckan verkar inte ha hjälpt heller. Du behöver göra en tandblekning.

Slipp skämmas för dina tänder - gör en tandblekning

Du har nu bestämt dig för att det får bli en tandblekning som får rädda ditt leende. Du vågar knappt visa tänderna nuförtiden och om du skrattar håller du ofta för munnen för att ingen ska få se dina gula och fula tänder. Du bokar in en tid för tandblekning i Norrköping och ser så mycket fram emot det. Du fantiserar för dig själv om hur du kommer kunna le och öppna munnen utan att behöva hålla för eller skämmas för hur dina tänder ser ut. Dina tänder är fina i övrigt, men blekas, det måste de.

Ett vackert leende med estetisk tandvård i Malmö

4 Nov 2021

De flesta utav oss önskar sig ett vackert leende att kunna blända andra med. Med hjälp av estetisk tandvård i Malmö är det faktiskt möjligt. Vill du också förbättra dina tänders utseende?

Att behöva gå omkring och vara allmänt missnöjd med sig själv är ingenting som är speciellt roligt. Sedan när det gäller tänderna och ens leende så är det nästan ännu värre. Att inte våga öppna munnen eller le ordentligt för att man har fula tänder kan skada självkänslan. Med hjälp av estetisk tandvård i Malmö kan man få ett vackert leende som man kan vara stolt över. Att le åt människor utan att behöva tänka sig för eller att behöva oroa sig för hur tänderna ser ut. Estetisk tandvård är ett sätt att förbättra utseendet på sina tänder.

Vad kan man göra inom estetisk tandvård?

Detta kan göras på flera olika sätt. Säg att man är missnöjd med färgen på sina tänder. Vem önskar inte ha ett vackert och bländande vitt leende att visa upp för sina medmänniskor? Med hjälp av den estetiska tandvården kan nu detta vara möjligt. Det är inte bara färgen man kan göra någonting åt när det gäller estetisk tandvård utan man kan även åtgärda formen på sina tänder. Man kan få kronor eller fasader insatta i munnen om man önskar det, eller så kan man helt enkelt bara slipa sina tänder och göra dem vitare och fräschare igen. Det finns många möjligheter inom estetisk tandvård.

Man lagar men ingen klagar på tandvård i Malmö

3 Nov 2021

Allt var inte bättre förr. Att gå till tandläkaren på femtiotalet var tortyr och satte djupa spår i arma patienter. Nuförtiden blir du som uppsöker tandvård i Malmö väl omhändertagen.

Att tandläkaren gick under smeknamnet “Plågis” säger en hel del om hur det var. Ändå var det moderna verktyg som användes, de var ju motordrivna! På 1870-talet var det värre. Med en handdriven borr kunde det ta ett par timmar att få bort lite karies.

Då kan man tveklöst säga att det har blivit mycket bättre. Går du till en modern tandvårdsklinik märker du knappast av att det borras förrän det är över. Och så kallas det att slipa. Bara det gör saken lättare.

Det är heller inte bara en fråga om att laga det som har gått sönder längre. Numera ligger fokus mycket på att vårda det som är helt och få det fint. Men det är klart att man lagar.

Tandvården i Malmö arbetar förebyggande, läkande och estetiskt

Du ska ha samma tänder hela ditt liv, så det gäller att vårda dem. Ibland är dock olyckan framme och tänderna skadas. En tandvårdsklinik gör alla sorters behandlingar. Allt från tandblekning till stifttänder och bryggor. Har man en etablerad kontakt med sin tandklinik är det enklare att göra något åt det. De känner till ens tänder och vet hur de bäst skall hjälpa till.

På en modern mottagning har man öppet alla dagar hela året och man har akutmottagning. Alla patienter, nya som gamla välkomnas i samma lugna och trygga atmosfär. Mer om tandvård på denna sida: tandvårdmalmö.nu 

Proffshjälp hos tandläkare i Karlstad

29 Oct 2021

Att tänderna är friska och starka är viktigt. Men om en tand saknas kan det vara mentalt svårt. Personen kan dra sig undan och även må dåligt. Då kan tandläkare i Karlstad ge leendet tillbaka.

När Erik en dag som vanligt cyklade hem från jobbet skedde olyckan utan förvarning. En annan cyklist kom utskjutande från höger där en brant backe fanns. Erik han inte stanna och det blev en kraftig krock. Som tur var hade de båda hjälmar och klarade sig förbluffande bra. Både Erik och den andra cyklisten fick många fula skrapsår och skulle antagligen bli fulla av blåmärken. Erik hade dock blivit av med en övre framtand och blödde ymnigt. Han fick hjälp att ta sig till sjukhuset där de remitterade honom till en tandvårdsklinik. Där skulle en tandläkare titta noggrannare på skadan och troligtvis göra ett tandimplantat i Karlstad.

Tandläkaren fick honom att le

Eriks tandläkare i Karlstad hade försäkrat honom om att de skulle göra ett tandimplantat som passade perfekt. De bokade en operation för att sätta in titanskruvarna som tänderna skulle sättas fast i. Genom att ta avgjutningar kunde de skapa en ny tand och säkerställa att det blev samma färg som på de övriga. När operationen var gjord fick han en tillfällig protes för att inte behöva gå med sin glugg. När sedan tanden var på plats kunde ingen se att den inte var riktig. Vänner Erik inte sett på länge förvånades när han berättade om olyckan då de inte kunde se någon avvikelse i den nya tanden.

Få hjälp med tandimplantat i Hallonbergen

7 Oct 2021

Tänker du på tandläkare i Hallonbergen så tänker du kanske endast på någon som lagar hål. Men det finns mycket mer som du kan få hjälp med inom tänder och tandkött, exempelvis tandimplantat.

Du kanske går på dina årliga kontroller hos din tandläkare i Hallonbergen. Då får du veta hur statusen är gällande dina tänder och ditt tandkött. De kollar om du har några hål eller sprickor i tänderna, och hur det ser ut med tandsten. Men det finns också mycket annat som din tandläkare kan hjälpa till med. I stort sett är det alltid din tandläkare som du ska besöka innan du går vidare till någon annan specialist, och mycket kan tandläkaren själv hjälpa dig med. Du kan exempelvis få hjälp med tandimplantat i Hallonbergen, om det är vad du behöver. Det kan vara en åtgärd som underlättar livet mycket för dig, och du kan även få tipset av din tandläkare att skaffa det.

Fråga din tandläkare om tandimplantat

Ett implantat kan du få om du har tänder som behöver dras ut, eller om du har tappat eller slagit ut tänder. Det kan vara en tand eller flera, som du kan få ersatta på detta vis. Men det kan även vara så att du inte behöver få ett implantat, även om det saknas tänder. Ta gärna råd från din tandläkare gällande om du behöver ett implantat och vilken typ av implantat som kan passa för dig. Det beror bland annat på vilket skick ditt käkben är i.

Estetisk tandvård i Stockholm när den är som bäst

7 Oct 2021

Gillar du att hjälpa folk? Vill du att alla ska få vara sitt vackraste jag i ur och skur? Då kan du vara som klippt och skuren för att arbeta med estetisk tandvård i Stockholm med omnejd.

Tycker du om att möta alla slags människor i ditt dagliga arbete kan du vara just den person som ska arbeta med estetisk tandvård i Stockholm. Till en sådan mottagning kommer människor med väldigt olika sorts behov. Det kan röra sig om att någon tycker deras tänder är för missfärgade och vill få hjälp med tandblekning. Andra kan komma för att få en skalfasad. Återigen finns det de som vill ha hjälp att rätta till tandraden, trots att den för övrigt fungerar bra.

Estetisk tandvård löser de problem som du kanske dras med om du tycker att ditt utseende kraftigt försämras av till exempel sneda tänder. Sådant kan tyckas banalt, men för en del människor innebär det att de slutar le helt enkelt vilket kan vara förödande för, hör och häpna, immunsystemet.

Estetisk tandvård hjälper mer än du kan tro

Är det något som är viktigt för oss människor och alla andra varelser här på jorden så är det just att ha ett bra immunsystem. Det skyddar oss från sjukdomar och hjälper oss bli mer motståndskraftiga. En trött, orkeslös person klarar sig helt enkelt sämre. Visst är det underbart att tänka sig att du kan bli den personen som möter de människor som vill förändra sitt utseende och på köpet får mer motståndskraft. Utan att de ens vet om det! Det blir en extra bonus i deras liv.

Estetisk tandvård i huvudstaden Stockholm

Att ta sig till vår vackra huvudstad för att få hjälp med tänder och tandvård kan vara en lång resa för många. För andra innebär det att hjälpen ligger runt hörnet. Du som arbetar med estetisk tandvård i Stockholm kommer snart förstå vilket viktigt jobb du gör. För människor i din omedelbara närhet och för människor som bor längre ifrån. Framförallt kommer du märka det på deras strålande leenden när de lämnar ditt jobb.

Det är mycket vanligt att dessa mottagningar även erbjuder traditionell tandvård. Då får du dessutom träffa kunder som vill laga sina tänder av en eller annan orsak eller dra ut gamla eländiga som orsakar dem värk och smärta. Även rutinmässiga årliga hälsokontroller av tänderna görs på din arbetsplats. Är du redo att börja?

Du kan skaffa invisalign i Malmö

4 Oct 2021

Invisalign är ett nytt och smart sätt att få tänderna att växa rakt. Med utbytbara plastskenor flyttas tänderna successivt, smidigt och diskret, så att du får det perfekta leende du vill ha.

Det är en metod som har kommit att bli alltmer populär. Invisalign syns knappt, så du rättar till tänderna nästan omärkligt. Det är en väldig skillnad jämfört med skenor i metall. Numera har man utvecklat alla tandställningar till att ha skonsamma fästen, så du behöver inte känna av så mycket när du vill korrigera dina tänder. Be tandläkaren att visa dig hur invisalign i Malmö fungerar, så tar du också del av denna smidiga metod.

Du får personligt utformade plastskenor

Invisalign är personligt utformat efter dina tänder, med en liten förskjutning mot det rätta hållet. När tänderna har flyttat sig lite, sätter man in nästa skena, och så fortsätter det tills du har fått tänderna att sitta rätt. Du kan jobba på som vanligt och dina återbesök hos tandläkaren är få och snabba. Det tar inte så mycket energi att göra den där ändringen du har tänkt så länge på.

Det gör skillnad i det sociala livet att man är nöjd med sina tänder. Du kan inte bara få dem korrigerade, du kan också få dem blekta någon nyans. Det är små, omärkliga behandlingar som gör stor effekt på helhetsintrycket. Du kommer garanterat att märka skillnaden. Dina bekanta kommer också att uppleva att något har förändrats, för du kommer att le mer avspänt och är nöjd med ditt utseende.

Tandläkare i Malmö med många tjänster

23 Aug 2021

Förr handlade det mest om undersökningar, lagningar av hål och på vissa kliniker gjordes proteser. I dag är verkligheten en helt annan. Numer har tandläkare flera tjänster att erbjuda.

När Birger började sin bana som tandläkare med egen praktik var det enkelt. Han tog hand om patienternas munhälsa genom att ge goda råd, göra regelbundna undersökningar och laga de tänder som på något vis blev dåliga. Allt detta gjorde han fortfarande men numera var han anställd på en klinik i centrum.

Han var lättad över att han fått jobbet och kunnat fortsätta som vanligt. När man börjar närma sig pensionsåldern är det inte lika kul att sätta sig på skolbänken igen. Tekniken går framåt i en rasande fart. De kunder som önskade proteser förr skickades till experter. I dag var det inte ovanligt att man kunde göra det hos sin egen tandläkare.

Malmöklinikernas tandläkare har stor samlad kunskap

På Birgers nya jobb har de, förutom vanliga tandläkare som han själv, många olika specialister. Man erbjuder tandblekning för den som önskar vita tänder. Implantat för den som av någon anledning mist en eller flera tänder. Tandproteser och porslinsfasader. Ingenting verkar vara omöjligt.

Men allt det där överlåter han till sina yngre kollegor.

Men han får fortfarande spela hjälte ofta och är en av dem som får mycket fina lovord och nöjda patienter. Främst för att han är en fantastisk tandläkare förstås, men även för att han är den som möter patienterna när de kommer in akut med fruktansvärd tandvärk som han magiskt trollar bort. Läs mer om hur en tandläkare kan hjälpa dig på denna sida: tandläkaremalmö.com/

← Äldre inlägg