Bor du i södra Norrland? Få gjort tandimplantat i Jämtland!

Om du har en tand som behöver ersättas så kan du få gjort tandimplantat i Jämtland. En titanskruv fästs i käkbenet. Sedan sätts en tandprotes på plats.

Att gå till tandläkaren kan kännas som ett nödvändigt ont. Man drar gärna ut på det i det längsta innan man bokar tid. Men att få problem med tänderna är verkligen inte roligt. Det är bra att sådant fångas upp så snabbt som möjligt för att kunna åtgärdas så enkelt som möjligt.

Fast ibland kvittar det om man varit duktig och gått till tandläkaren så ofta som man borde. Problem kan alltid uppkomma ändå. I värsta fall kan inte tanden räddas utan måste dras ut och ersättas. Valet man har då är en brygga eller ett tandimplantat. Men hur ska man välja?

Ett tandimplantat är stabilt

En brygga är en fast tandprotes som fästs i tänderna intill med en typ av cement. Ett tandimplantat skiljer sig i att det istället fästs direkt i käkbenet med hjälp av en titanskruv. Titan har en unik förmåga att integreras med och växa fast i benvävnad. Resultatet blir riktigt stabilt med andra ord. Man behöver dock vänta några månader efter att man satt in titanskruven innan själva tandprotesen kan sättas på plats.

Bryggan går alltså snabbast att få på plats och brukar också vara det billigaste alternativet. Men resultatet blir inte riktigt lika snyggt och definitivt inte lika hållbart som med ett tandimplantat. Om du bor i södra Norrland så kan du få gjort tandimplantat i Jämtland. Det låter väl bra?

30 Aug 2022