Proffshjälp hos tandläkare i Karlstad

Att tänderna är friska och starka är viktigt. Men om en tand saknas kan det vara mentalt svårt. Personen kan dra sig undan och även må dåligt. Då kan tandläkare i Karlstad ge leendet tillbaka.

När Erik en dag som vanligt cyklade hem från jobbet skedde olyckan utan förvarning. En annan cyklist kom utskjutande från höger där en brant backe fanns. Erik han inte stanna och det blev en kraftig krock. Som tur var hade de båda hjälmar och klarade sig förbluffande bra. Både Erik och den andra cyklisten fick många fula skrapsår och skulle antagligen bli fulla av blåmärken. Erik hade dock blivit av med en övre framtand och blödde ymnigt. Han fick hjälp att ta sig till sjukhuset där de remitterade honom till en tandvårdsklinik. Där skulle en tandläkare titta noggrannare på skadan och troligtvis göra ett tandimplantat i Karlstad.

Tandläkaren fick honom att le

Eriks tandläkare i Karlstad hade försäkrat honom om att de skulle göra ett tandimplantat som passade perfekt. De bokade en operation för att sätta in titanskruvarna som tänderna skulle sättas fast i. Genom att ta avgjutningar kunde de skapa en ny tand och säkerställa att det blev samma färg som på de övriga. När operationen var gjord fick han en tillfällig protes för att inte behöva gå med sin glugg. När sedan tanden var på plats kunde ingen se att den inte var riktig. Vänner Erik inte sett på länge förvånades när han berättade om olyckan då de inte kunde se någon avvikelse i den nya tanden.

29 Oct 2021