Man lagar men ingen klagar på tandvård i Malmö

Allt var inte bättre förr. Att gå till tandläkaren på femtiotalet var tortyr och satte djupa spår i arma patienter. Nuförtiden blir du som uppsöker tandvård i Malmö väl omhändertagen.

Att tandläkaren gick under smeknamnet “Plågis” säger en hel del om hur det var. Ändå var det moderna verktyg som användes, de var ju motordrivna! På 1870-talet var det värre. Med en handdriven borr kunde det ta ett par timmar att få bort lite karies.

Då kan man tveklöst säga att det har blivit mycket bättre. Går du till en modern tandvårdsklinik märker du knappast av att det borras förrän det är över. Och så kallas det att slipa. Bara det gör saken lättare.

Det är heller inte bara en fråga om att laga det som har gått sönder längre. Numera ligger fokus mycket på att vårda det som är helt och få det fint. Men det är klart att man lagar.

Tandvården i Malmö arbetar förebyggande, läkande och estetiskt

Du ska ha samma tänder hela ditt liv, så det gäller att vårda dem. Ibland är dock olyckan framme och tänderna skadas. En tandvårdsklinik gör alla sorters behandlingar. Allt från tandblekning till stifttänder och bryggor. Har man en etablerad kontakt med sin tandklinik är det enklare att göra något åt det. De känner till ens tänder och vet hur de bäst skall hjälpa till.

På en modern mottagning har man öppet alla dagar hela året och man har akutmottagning. Alla patienter, nya som gamla välkomnas i samma lugna och trygga atmosfär. Mer om tandvård på denna sida: tandvårdmalmö.nu 

3 Nov 2021