Få vita tänder med naturliga produkter

Många vill ofta få vitare tänder genom att bleka dem hos tandläkaren. Visst finns det alternativet, men man ska inte glömma bort att det går att få vita tänder utan skadliga blekmedel. I dagsläget finns det många tandbehandlingar för att hålla tänderna vita och skinande. Dock så använder sig dessa va grova produkter som kan skada tandemaljen, visserligen något som inte kan lagas därefter! Om man har under de gångna åren druckit lite för mycket av det goda kaffet, teet, läsk eller liknande kan man känna att man vill göra något åt de gulbruna tänderna och få de vitare. Man behöver alltså inte använda sig av de extra metoderna för att bleka sina tänder utan man kan prova naturliga produkter som visar sig fungera för att få vita tänder.

Man ska inte glömma att det är livsmedel och drycker som kan fläcka tänderna permanent som ger tänderna den gula eller brunaktiga nyans som många inte tycker är attraktivt. Färgade drycker såsom kaffe, te eller läsk är boven och likaså cigaretter som är dåligt för munhygien samt farliga för leendet eftersom de gör tänderna mer porösa.

Ett typiskt misstag är att borsta sina tänder direkt efter man har ätit. Detta ger inte din tandemalj tillräckligt med tid för att återhämtas, men förhindrar att vissa hål formas. Det finns vissa livsmedel å andra sidan som naturligt hjälper till att göra dina tänder vitare. Till exempel frukter och grönsaker så som päron, äpplen, morötter, pepparfrukter, blomkål, sallad, broccoli och spenat. Dessa är bra på grund av deras fibrer som innehåller näringsämnen som skapar ett skyddande lager för emaljen och hindrar den från att fläckas.

Hemmareceptet för att få vitare tänder

  • Skapa en kräm av jordgubbar och natriumbikarbonat. Jordgubbarna fungerar som ett vitgörande medel, krossa dessa och blanda med bikarbonatet. Sedan ska det appliceras på tänderna i 20 minuter innan man sköljer. (Rekommenderas 1 dag per vecka)
  • Gnugga dina tänder med insidan av ett bananskal i två minuter. Kan göras så många gånger man vill om dagen, det innehåller nämligen salicylsyra som är ett utmärkt vitgörande medel för emaljen.
  • 45 sekunders gnuggande av insidan av ett apelsinskal (den vita delen) på dina tänder. Den vita delen kallas för märg och innehåller ett substans som gör dina tänder vitare. Borsta dina tänder en halv timma efter!

Om man vill få pärlvita tänder så finns det inget bättre än bakpulver. Det är nämligen det mest organiska och hälsosamma alternativet för att få vitare tänder. Blöt tandborsten med kranvatten och doppa det antingen i bakpulver eller bikarbonat så att det fastnar på borsten och borsta därefter som med en vanlig tandkräm.

Generella tips för att få vitare tänder

  1. Håll alltid din mun ren.
  2. Borsta inte för hårt.
  3. Använd tandtråd, morgon och kväll.
  4. Sluta röka om du gör det.
  5. Minska ditt intag av kaffe, te och läsk.
  6. Drick mer med sugrör.

 

25 Jul 2017