Ersätt gluggarna med tandimplantat i Malmö

Tappar man en tand går den att ersätta. Har man inte funderat på det tidigare, kan det vara en bra idé att kontakta en tandläkare. Det finns både ny teknik och nya material, om du vågar prova.

Har man tappat många tänder, kan det vara bra med implantat som en ersättning för protes. Bor du i Malmö finns det många skickliga tandläkare där. Äldre människor som inte har många egna tänder kvar, kan ibland uppleva att en protes kan kännas ovan och skava. De vill ha känslan av att äta med sina egna tänder. Då är en konstgjord tand fastsatt med titanskruv i käkbenet det optimala alternativet. En äldre pensionär kan uppleva att livsglädjen ökar med titanskruvar.

Som en egen tand

Just titan har en förmåga att växa ihop med käkbenet, så att tanden kommer att kännas precis som en riktig tand. Kanske har man bara behov av en eller två, men då har man känslan av att ha fått alla sina riktiga tänder tillbaka. Det är en investering i livskvalitet att kunna äta och leva som man är van vid.

Det finns även andra metoder, som kronor och bryggor. Har man en liten tandstump kan man bygga på den, och då får man en hel, fin tand. Man kan välja nyans på implantat, så att det ser helt naturligt ut ihop med de andra tänderna. Tänk över saken, för det finns många olika alternativ. Tala med din tandläkare, för han har gjort många tandimplantat i Malmö.

17 Apr 2021