En olycka kommer sällan ensam

Ibland stämmer det allt för väl att en olycka sällan kommer ensam. Om du haft oturen att vara med om en olycka, där dina tänder har tagit skada, då kan du behöva uppsöka akut tandvård.

Man kan inte bestämma när olyckan sker. Är man ute och joggar en kväll och ramlar på en rot, då är det stor risk att tänderna tar skada. Gör de det behöver man snarast uppsöka vård. Detta för att ju förr du får hjälp ju större är chanserna till gott resultat. De flesta tandläkare har öppet under ordinarie kontorstider och det kan även ta väldigt lång tid innan man får tid hos dem. Det är inte alltid något man kan vänta på när denna oförskämda olycka varit framme. Turligt nog finns det kliniker som har öppet alla dagar i veckan - även sena kvällar.

Enkelt att boka

Tekniken går framåt hela tiden och de flesta kliniker försöker givetvis hänga med i den. Behöver man en akut tid kan man hos många tandläkare idag boka online. Givetvis går det även att ringa eller maila dem - om det är det man känner sig mest trygg med. Det är även vettigt att spara klinikens kontaktuppgifter i mobilen eller plånboken - så du sparar tid när olyckan så ovälkommet bjuder in sig själv. Besöket hos akuttandläkaren behöver inte kosta mer än hos en vanligare tandläkare. Däremot - om man behöver laga en tand - gör de oftast en provisorisk lagning, vilket innebär att man vid senare tillfälle behöver uppsöka sin ordinarie tandläkare. Mer om akut tandvård hittar du här: akuttandvårdigöteborg.se

13 Mar 2021