Är det onödigt att skaffa nya tänder?

Det är aldrig onödigt att skaffa nya tänder, om det inte är så att du redan har alla de tänder som du behöver. Att dra ut fina och fullt fungerande tänder för att lägga nya tänder är däremot en ganska så dålig idé. På 1980- och 90-talet var det en del personer som vlde att dra ut sina tänder och lägga in tandimplantat. Senare kom de unerfund med att tandimplantaten inte var så bra som man tyckte att de var då. Idag finns det bättre implantat och man drar inte ut fullt fungerande och friska tänder på folk för att lägga in nya tandimplantat. Dessutom finns det bra tnabroar och -bryggor som fungerar hur bra som helst. Man måste inte lägga tandimplantat.

Tandbroar och -bryggor

Är det så att man har tappat en eller två tänder, kan man gott och väl lägga in en tandbygga, eller en tandbro, beroende på hur man vill uttrycka det. Lägger man en tandbrygga, innebär det att man lägger en tandprotes, som hakas fast i de två närmaste tänderna så att tandprotesen sitter fast ordentligt. Det innebär bland annat att man inte behöver borra i tandköttet och det blir inte lika känsligt för bakterier, som det lätt kan hända om man lägger in ett tandimplantat.

Behålla en bra munhygien

I alla fall är det alltid bäst att ha en bra munhygien. Det handlar som vanligt om att borsta, borsta och borsta sina tänder. Vill man behålla de tänder som man redan har, är det en bra idé att varje dag använda tandtråd, skölja munnen med fluor, eller använda fluortabletter och gå regelbundet till tandläkare. Att gå till tandläkare ofta är allt viktigare ju mer åren går. Har man kommit upp i åldern ahr man hunnit slita på tänderna ett antal år. Tänderna spricker kanske, de får en och annan tandsjukdom och annat som kan hända. En tandläkare kan upptäcka om något av detta händer och kan åtgärda sådant i tid.

Gå till en tandläkare nära ditt hem

Just de det är så viktigt att kunna gå till en tandläkare ofta och regelbundet, underlättar det om du har en tandläkare som du kan gå till som arbetar nära ditt hem. Googla "tandläkare Solna", om det nu är i Solna som du behöver en tandläkare. Annars googlar du "tandläkare" och sedan din "ort", så får du upp olika tandläkare som arbetar just på den orten. Här kan du läsa mer om tandläkare i Solna: https://www.solnatandläkarmottagning.se.

15 Nov 2018